2010. október 1., péntek

Homárváros

Múlt szombaton ellátogattunk a szomszédos Maine államba, Portlandbe. Hadar volt a pilótánk, és nagyjából egy óra alatt tettük meg az alábbi utat:


(Csak az egyértelműség kedvéért: a fenti térkép nem csak egy statikus kép, hanem mozgatható, a gombok működnek rajta stb.)

Portland a legnagyobb város Maine-ben, és elsősorban kikötőjéről híres, illetve ahhoz kapcsolódóan a tengeri herkentyűkről, főleg a homárról. Még az utcán is mászkált egy...

Janka, Hadar, Homár, Alina, Amy
A nagy nyári hőségben (igen, itt ezen a napon is majdnem 30°C lehetett...) sörszerzés céljából betértünk egy étterembe, ahol ehhez hasonló rondaságok voltak mindenkinél az asztalon:

Forrás: Wikipédia -- Portland, Maine
Hát igen... Én nagyon nem szeretem ezeket (bocsi Zyron :)), úgyhogy kihagytam, de szerencsére a többiek is. A várva várt Hoegardent végül egy másik -- szintén óceánparti -- étteremben fogyasztottuk el, egy nagyon finom, hamburgerre emlékeztető szendvics kíséretében.

Hadar és én
Az oly híres kikötőből is készült kép; persze itt csak a töredéke látszik az egésznek, de a szépségből azért ad némi ízelítőt.


Ugyanez elmondható a kikötőtől távolabb lévő utcákról is.


Tulajdonképpen egész nap csak sétálgattunk, a múzeumok és ahhoz hasonlók (egyelőre) itt is kimaradtak, de épp elég élmény volt így is. Érdemes még nézegetni a Wikipédia oldalát; ha másért nem, akár csak a képekért is!

Ami még érdekes volt, hogy találtunk egy szoborcsoportot (köveket) a kikötőben, aminek egyik különlegessége, hogy az elszíneződések miatt látható rajta az apály és dagály alatt fennálló vízszint.


Az extra érdekessége számunkra a hozzá tartozó kis táblában rejlik:


Na, na, feltűnt? :) A magyarok keze mindenhová elér...

Itt a vége fuss el véle. Integetve búcsúzunk!